Från och med den 16/1 är THCP och HHCO olagligt. Denna artikel är skriven innan dess och kan därför innehålla ouppdaterad information om cannabis generellt och olika cannabinoiders legala status. Läs om nya lagliga alternativ som THCH och THC-JD här: Artiklar.

Lagliga Cannabinoider THCP, h5+ och H4CBD: En Djupgående Analys av Deras Rättsliga Status och Potensnivåer

Vi börjar med att gå igenom vad THCP faktiskt är. Nedan kan du läsa mer om vad den lagliga cannabinoiden är och hur den tillverkas. Därefter kommer vi att gå igenom den forskning som finns om THCP

ypsilos vape thcp

ypsilos vape thcp

 

 


Vad är THCP

THCP, även känt som delta-9-tetrahydrocannabiphorol, är en nyligen identifierad cannabinoid som finns i små mängder i vissa marijuanastammar. Den kan även framställas i laboratorium genom att modifiera lagligt utvunnet CBD från hampa. Detta oväntade fynd gjordes av italienska forskare 2019 under en analys av en specifik marijuanastam.

THCP:s fullständiga namn är delta-9-tetrahydrocannabiphorol, förkortat delta 9 THCP eller THC-heptyl. Andra förkortningar inkluderar THCP, THC-P och THCp. Ett annat förekommande smeknamn är delta-p.

Efter det stora intresset för delta 8 THC har cannabisindustrin letat efter hampaderiverade cannabinoider som kan konkurrera med traditionellt delta 9 THC i marijuana. Delta 8, delta 10 THC och HHC är alla populära cannabinoider på marknaden, och nu är THCP redo att ansluta sig till dem.

Bortsett från att erbjuda en rekreativ upplevelse har THCP även potential att erbjuda terapeutiska fördelar för medicinska patienter. Även om forskningen kring THCP är begränsad, så indikerar de nuvarande bevisen på lovande möjligheter. Forskare har precis börjat utforska det fulla potentialen av THCP. Hazey.se säljer enbart prydnads och samlar föremål, Hazey.se rekommederar inte på något sätt förtäring av våra produkter.

Vårt sortiment av THC-P har utgått till följd av nya regeleringa men vårt sortiment är fortfarande ett av de bredaste i sverige, och du hittar det här.

THC-P Cart Cherry Cola

THC-P Cart Cherry Cola

 

 


THCP: En Framtid inom Cannabinoidforskningen

THCP är en organisk cannabinoid som liknar den vanligaste cannabinoiden i marijuana, delta 9 THC. Den kan produceras i ett laboratorium genom att kemiskt ändra CBD från hampa, vilket möjliggör kommersiell tillverkning. Forskningen kring THCP är huvudsakligen baserad på en studie från 2019 av italienska akademiker som introducerade denna nya förening till världen. Forskning om THCP är ännu begränsad och mer forskning krävs för helt säkra slutsatser

THCP:s molekylära struktur skiljer sig markant från delta 9 THC, med en längre alkylsidokedja. Denna skillnad gör att THCP binder mer effektivt till de mänskliga cannabinoidreceptorerna, särskilt CB1- och CB2-receptorerna. Denna ökade bindningsförmåga kan leda till mer kraftfulla effekter. Mer information om THCP och dess potens kan du hitta i denna artikel: https://sv.cannabis-mag.com/thcp-nouveau-cannabinoide/

Potentiella Användningsområden och Fördelar

Även om forskningen är begränsad, tyder nuvarande bevis på att THCP kan ha terapeutisk potential. Dess potentiella användningsområden inkluderar smärtlindring, aptitreglering och hantering av vissa neurologiska störningar. Forskning visar att THCP har antiinflammatoriska egenskaper och kan vara en lovande kandidat för medicinsk användning.

Det är dock viktigt att notera att mer omfattande forskning krävs för att bekräfta och förstå de exakta fördelarna med THCP. Det är också nödvändigt att vara medveten om att THC-liknande effekter och styrka i THCP kan ge upphov till biverkningar, såsom torr mun, yrsel och trötthet.

THC-P Vape 2ml Pink Lemonade

THC-P Vape 2ml Pink Lemonade

 

 

Laglig Status i Sverige

I Sverige är THCP numera en olaglig substans. Det är viktigt att vara medveten om att THC-P-produkter på marknaden kan variera i innehåll och sammansättning, så att låta bli köp rekommenderas.

Sammanfattning

THC-P är en lovande och nyupptäckt cannabinoid med potential för både rekreation och medicinska applikationer. Dess ökade bindningsförmåga till cannabinoidreceptorerna ger den en unik profil som skiljer sig från traditionellt delta 9 THC. Forskningen kring THCP är fortsatt begränsad, men nuvarande bevis tyder på spännande möjligheter inom cannabinoidvärlden.