Från och med den 16/1 är THCP och HHCO olagligt. Denna artikel är skriven innan dess och kan därför innehålla ouppdaterad information om cannabis generellt och olika cannabinoiders legala status. Läs om nya lagliga alternativ som THCH och THC-JD här: Artiklar.

Är THC-P Lagligt i Sverige?

Cannabinoidvärlden har genomgått betydande förändringar de senaste åren, med nya föreningar som ständigt upptäcks och utforskas. En sådan förening är THCP, även känd som delta-9-tetrahydrocannabiphorol. Men är THC-P faktiskt lagligt i Sverige? Vi utforskar denna fråga genom att granska den nuvarande lagliga statusen och regleringen kring THCP i landet.

THCP och HHCO 1ml köp THC-P i sverige

THCP och HHCO 1ml köp THC-P i sverige

Vad är THC-P?

Innan vi dyker in i laglig status är det viktigt att förstå vad THCP är. THC-P är en cannabinoid, en kemisk förening som finns naturligt i cannabisväxten. Den liknar strukturen hos den välkända föreningen THC, som är ansvarig för de psykoaktiva effekterna i marijuana. THC-P har dock en längre alkylsidokedja, vilket antas ge den en högre affinitet för cannabinoidreceptorerna i vårt endocannabinoida system.

Laglig Status i Sverige: THCP Lagligt?

För att svara på frågan, låt oss granska den nuvarande lagliga statusen för THCP i Sverige. Enligt svensk lagstiftning klassificeras ämnen baserat på deras kemiska struktur och effekter. THC-P omklassades den 16/1 2024 som narkotika och är sedan dess olagligt i Sverige. Svaret är alltså nej, THCP är inte laglig i Sverige idag.

Reglering och Gränser

I sverige är THC-P klassat som narkotika sedand den 16/1 2024. Det vill säga olagligt. Här kan du läsa pressreleasen som Regeringen gjorde i samband med det hela. https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2023/12/beslut-om-narkotikaklassning-och-forbud-mot-flera-nya-substanser/

Sammanfattning: Svensk lagstiftning

Sammanfattningsvis är numera THCP specifikt förbjudet enligt svensk lagstiftning. Dock finns det redan ny alternativ i vår shop. Att göra noga efterforskning och välja pålitliga leverantörer är avgörande för dem som vill utforska fördelarna med THC-P inom de lagliga ramarna. Som med alla cannabinoider är det alltid bäst att följa de gällande lagarna och regleringarna för att säkerställa en ansvarsfull och säker användning. För att vara säker på att du är uppdaterad kan du prenumera på Hazey.se :s nyhetsbrev. Det gör du enklast via denna länk: https://www.hazey.se/kontakt/

Ansvarsfriskrivning:

Denna artikel tillhandahåller information endast för utbildningsändamål och utgör inte medicinsk eller juridisk rådgivning. Lagar och regler kring cannabinoider kan förändras, och användare bör söka uppdaterad information från pålitliga källor och professionella experter. Alla Hazeys produkter säljs som samlarobjekt eller prydnadsföremål och vi avråder från konsumtion.

För att vara säker på att du är uppdaterad kan du prenumerera på Hazey.se:s nyhetsbrev. Det gör du enklast via denna länk: Kontakt

Du kan även kika in på folkhälsomyndighetens lista för substanser under utredning för att se om de har börjat utreda några av de nyare cannbinoider.

För att vara säker på att du handlar lagliga varor, handla alltid Eu-certifierad hampa. Kom ihåg att THCP numera är olagligt och därmed inte lagligt att köpa, inneha eller att bruka. Det är viktigt att hålla sig uppdaterad när det kommer till cannabinoider för att vara säker på att inte bryta några lagar. Lagstiftningen ändras ofta och THC-P är ett tydligt exempel som en gång varit lagligt men numera inte är det. Vi uppdaterar våra kunder så ofta och mycket vi bara kan eftersom att Hazey.se ligger i framkant så vill vi också alltid ha den senaste informationen till våra kunder varje dag. Nya cannabinoider som har dykt upp och ersatt THC-P är THCH, THCJD och THCB. när du läser detta är det inte säkert att de är lagiga längre då denna artikel inte uppdateras automatiskt.