Infästning av patron och standardgängor på vape-batterier.

En av de klurigare delarna att tänka på när du ska införskaffa en vape är hur infästningen för patronen ser ut. Det finns inget tråkigare än att komma hem med två produkter som man vill använda och så visar det sig vara fel gänga på batteriet och patronen så det blir omöjligt att använda din vape. Som regel är patronerna försedda med en ”Han-gänga”, det vill säga bult, som man helt enkelt skruvar fast i batteriet. Men, Det finns flera standarder och olika typer av gängor så för att du ska veta hur du väljer rätt så ska vi titta närmre på de vanligare standarderna som finns.

Hazey.se har gjort det enkelt för dig, hos oss hittar du endast patroner/cartridges med 510-gänga och alla våra pennor / batterier har 510-gänga i infästningen.

M3 ccell 510 gänga vape batteri

M3 ccell 510 gänga vape batteri

510-gänga

Den absolut vanligaste typen av gänga på vapes är 510-gänga. Denna gänga har blivit den mest populära tack vare att den är både robust, hållbar samtidigt som den är i en ”lagom” storlek vilket gör att de flesta batterier har utrymme för att använda just den gängan. Man skulle kunna benämna 510-Gängan som standarden bland standardgängorna för vape då den är så vanlig.

808-gänga

En annan vanlig gänga är 808-gängan, som har en smalare gänga och är därmed en svagare infästning jämfört med 510-gängan. Denna gänga är lämplig för användare som vill ha en mindre och mer portabel vape. 808-gängan är också kompatibel med en mängd patroner på marknaden, men kräver lite mer uppmärksamhet när man handlar då den som sagt är mindre vanlig.

901-gänga

901-gängan är ytterligare en annan, mindre gänga, men den har en längre gängad del jämfört med 808-gängan. Denna gänga är lämplig för användare som vill ha en mindre och enklare vape, men som fortfarande vill ha en mer robust infästning. Denna typ av gänga är mer ovanlig och man kan behöva leta lite för att hitta kompatibla produkter.

eGo-gänga

eGo-gängan är en annan populär gänga på vapes, som är något större än 510-gängan. Denna gänga är lämplig för användare som vill ha en lite större vape med en större batterikapacitet och mer möjligheter för anpassning. eGo-gängan är också kompatibel med en stor mängd patroner på marknaden men inte lika vanlig i Sverige, så även e-go gängan ställer lite krav på sin användare när den ska finna produkter som har den infästningen.

M3 plus ccell 510 gänga vape batteri

M3 plus ccell 510 gänga vape batteri

Val av Gänga på din vape och Hazeys sortiment

Värt att notera är att varje gänga har sina för- och nackdelar rent funktionsmässigt. Men det viktigaste är egentligen att välja en gänga som passar med den typ av patroner som du planerar att använda, oftast landar valet på den vanligare 510-gängan. Den är helt enkelt solklart vanligast och har mest applikationer.

Hazey.se har gjort det enkelt för dig, hos oss hittar du endast patroner/cartridges med 510-gänga och alla våra pennor / batterier har 510-gänga i infästningen. dessutom arbetar vi i princip bara med produkter från CCell, varför förstår du när du läser om deras gedigna säkerhetsarbete som du kan göra via denna länk: https://www.ccell.com/safety